Voip Nedir?

Son zamanlar da VoIP kelimesi ile sıklıkla karşılanabilirsiniz. Peki, VoIP nedir? İngilizce’de “Voice Over Internet Protocol” kelimelerinin kısaltmasıdır.

VoIP nedir? sorusu günümüzde merak edilen konulardan biri haline geldi. Özellikle son zamanlar da VoIP sıkça söylenen bir kelimedir. VoIP, “Voice Over Internet Protocol” kelimelerinin kısaltılmış halidir. İnternet ve telefon aracılığı ile görüşme yapmayı ifade etmektedir. Dolayısı ile internet üzerinde telefon araması yapabilmek için VoIP sistemi kullanılır. Sizlerin analog ses sinyalinizi, dijital sinyale dönüştürür ve geniş bant üzerinde veri olarak sizlere gönderir

VoIP sistemi, geleneksel telefon hizmetleri ile paket anahtarlamalı sayesinde bilgisayar aracılığıyla ağlar üzerinde yapılan bir görüşme sistemidir. VoIP paketleri, VoIP ile uyumlu ağlar da ve yerel alan ağlarında kullanılan bir sistem türüdür. İnternet üzerinden telefon ile aramak, normal telefon ile aramaktan çok daha uygun fiyattadır. Genellikle kurumlar VoIP teknolojisini kullanarak iletişim kurmaktadır. Aynı zamanda son yıllarda yaygın bir şek hem Türkiye’de hem de dünya çapında en popüler iletişim teknolojisi olduğunu söyleyebiliriz.

Geleneksel bakı kabloların, santrallere bağlanılması ile telefon görüşmeleri çok daha uygun fiyatta oluyor. Aynı zamanda VoIP sisteminde yapılan görüşmeler ilk önce ses sinyalini data’ya yönlendirir. Daha sonra bu ses sinyali elektrik sinyallerine dönüştürülerek internet veri hattı üstüne taşınır. Bu sayede geniş bir bant aralığında olduğunu belirtmek isteriz.

İnternet Üzerinden Telefon Görüşmesi (VoIP) Nasıl Yapılır?

İki firma ya da iki VoIP kullanıcısı arasında yapılan konuşmada seslerin kodeklere bölünerek diğer tarafa iletilmesini sağlayan bir sistemdir. Aynı şekilde karşı tarafın konuşması da kodek paketleri ile size internet üzerinden gelir. Aynı zamanda hem gönderilen hem de alınan ses kodekleri esnasında veriler kriptolanır ve güvenlik sağlanmış olur.

Türkiye’de pek çok VoIP teknoloji hizmeti veren firma bulunuyor. Tercihinize göre en uygun olan VoIP firmasını seçebilirsiniz. Dilerseniz Foniva firması ile iletişime geçerek VoIP hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca VoIP sisteminde en önemli unsur ses sinyallerinin dataya dönüştürülerek internet aracılığı ile iletilmesidir. Kurumlar da hem güvenilir hem de kaliteli bir iletişim için kesintisiz internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir.

VoIP Avantajları Nelerdir?

VoIP sistemi son derece avantajlı bir sistemdir. Özellikle kurumlar arası iletişim için tercih edilen bir sistemdir. VoIP, pek çok yenç nesil santral ile çalışmaktadır. Aynı zamanda maliyetleri düşüren bir sistemdir. Firma taşınması esnasında numaranın değişmesine gerek yoktur. Buna ek olarak mobil cihazlara kurulan uygulamalar sayesinde sabit telefon gibi kullanma imkanı sunar. VoIP avantajları arasında en önemlisi ise aynı anda yapılan aramalarda çağrı sayısını belirleyen internet bantı geniştir.

Teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri de VoIP sistemidir. VoIP, internet aracılığı ile sesli görüşmeler yapmanızı sağlayan bir tür protokoldür. IP tabanını kullanarak arama yapmanızı sağlar. Aynı zamanda VoIP kelimesi İngilizce’den gelmektedir. İngilizce’de Voice Over Internet Protocol kelimelerinin kısaltılmış halidir. VoIP sisteminde ses sinyalleri dataya çevrilir. Daha sonra IP tabanı ile internet hattı üzerinden sesi hem sabit hatlara hem de mobil hatlara taşır. Dolayısı ile işyerinizin hattına gelen aramaları mobil telefonunuza aktardığınızda işyerinde olmanıza gerek kalmadan gelen aramaları cevaplayabilirsiniz.

Modemde VoIP Ne İşe Yarar?

Modemlerde VoIP ne işe yarar? sorusu merak edilen bir konudur. Öncelikle daha kaliteli, güvenilir, kesintisiz ve ekonomik bir şekilde iletişim kurmanızı sağlayan bir sistemdir. Modem ile kullanımında sizlere avantajlı kullanım imkanı sunar. Bunun yanı sıra bilinen santrallere gerek duyulmadan iletişim kurmanızı sağlar. Ayrıca santral kullanılmadığı sürece cihazlar için bakım ya da onarım yapmaya da gerek olmaz. Bu makalemizde merak edilen VoIP nedir? sorusu hakkında ayrıntılı bilgiler sunduk.