Bulut Santral Nedir?

Bulut santral nedir? sorusu günümüzde yaygın kullanılan bir kelimedir. Bulut santral, sanal santral sistemi’nin diğer adıdır. Yeni nesil santral sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

Bulut santral nedir? sorusu ile “sanal santral nedir?” sorusu eş değer anlama sahiptir. Çünkü bulut santral’in diğer bir adı sanal santraldir. Eski model fiziksel telefon santralleri yerine daha modern ve yüksek teknolojiye sahip bulut santral sistemi kullanılıyor. Bulut teknolojisi ile internet üzerinden hizmet veren tüm firmalar ya da mağazalar bu sistemi kullanabilir. Dolayısı ile internetin olduğu her yerde bu sistem kullanılabilmektedir. Eski tip analog santrallerin yerini günümüzde en çok firmalar tarafından tercih edilen bulut santral aldı. Tamamıyla internet üzerinde çalışan bir sistem olduğu için bulunduğunuz her ortamda kesintisiz internet olması gerekmektedir.

Bulut santral sistemi ile internetin olduğu her yer de bu sistem kullanılmaktadır. Özellikle işyerinde olmadığınız zamanlarda internetin bulunduğu her yeri ofisiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Bulut santral sayesinde karmaşık kablo yapılarından kurtulmuş olacaksınız. Esnek yapısı, teknolojik olması ve kullanıcı dostu işe arayüzü için ekstra ücret ödemenize gerek yoktur. Ayrıca bulut santral ile her firmanız için ayrı ayrı santral almanıza da gerek kalmıyor. Tek bir bulut ile tüm aramaları kolaylıkla yönetebilirsiniz. Dolayısı ile tüm firmalarınız için gerek duyulan telefon santrali ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Bulut Santral’in Avantajları Nelerdir?

Bulut santral avantajları hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğiz. Öncelikle bulut santral’in diğer bir adı sanal santral’dir. Bulut santral sistemleri oldukça güvenilir, hızlı kurum ve kolay kullanım sağlar. Bunların yanı sıra ekonomik bir şekilde iletişim kurmanızı destekler. Başlangıç için yatırım ücreti ödemenize gerek yoktur. Dolayısı ile aylık olarak kiralanabilir bir sisteme sahiptir. Bulut santral kullanıcılarına kesintisiz erişim ve iletişim imkanı sunar. Maliyetleri ise oldukça hesaplıdır. Bakım, güncelleme ve destek hizmeti ücretsiz verilmektedir. Entegrasyonu sağlar ve akıllı yönlendirme özelliğine sahiptir. Bu sayede performans kontrolü sağlayabilirsiniz.

Sanal santral avantajları arasında hem dahili hem de dış hat sayısı artırabilir. Dolayısı ile aynı anda çok sayıda aramayı yönlendirebilirsiniz. Bu sistem günümüzde en çok firmalar, mağazalar ve şubeler tarafından kullanılıyor. Her şubeniz için ayrı hatlar almak yerine bulut santral kullanmanızı önermekteyiz. Ayrıca pek çok cihazdan arama yapılabilir.

Bulut Santral’in Özellikleri Nelerdir?

Bulut santral özellikleri saymakla bitmiyor. Yeni nesil iletişim  santrali olan bulut santral, ses kayıt sistemi, robot operatör, sesli mesaj e-posta gönderimi, sesli mesaj, widea, eş zamanlı sınırsız çağrı, gelişmiş dahili yönetim, outlook entegrasyonu, telesekreter kaydı, güvenlik sistemleri ile entegrasyon, resmi tatil ayarları, görüşme ve dahili raporları, otomatik arama listesine kayıt, rehberden müşteri tanıma, personel yetkilendirme, operatör meşguliyet tablosu, DISA özelliği ve  yazılım entegrasyon desteği sağlamaktır. Dolayısı ile pek çok özelliğe sahip olduğunu ve bu özellikleri kullanıcılara sunduğunu söyleyebiliriz.

Neden Bulut Sanal?

Günümüzde çoğu insan bulut sanal kelimesini duyuyor. Fakat neden sala bulut? hakkında bilgi sahibi değildir. Öncelikle bulut sanal sistemi teknolojiktir. Bunun yanı sıra esnektir, ekonomiktir, taşınması kolaydır, ilk yatırım maliyeti yoktur, birkaç dakikada hazır hale gelir, taşınmak çok daha kolaydır, genişlemek kolaydır, güncelleme, bakım ve destek tamamen ücretsizdir. Aynı zamanda ofisinizde elektrik kesildiğinde ya da internet olmadığında santraliniz etkilenmez. Böyle bir durumda çağrılarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Aramalar sizlerin cep telefonuna ya da telesekretere yönlendirilir. Bulut santral nedir? konusu hakkında artık daha çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz.