0850’li Numaraların 444’lü Numaralardan Farkı

0850’li numaraların 444’lü numaralardan farkı, işletmeler için daha avantajlı olmasıdır. Günümüzde işletmelerin müşterilerine bilgi vermek ve tanıtım yapmak amacıyla kullandığı çeşitli numaralar vardır. Bu numaraların bir kısmı coğrafi konuma göre verilen numaralarla başlar. 444 ve 0850’li hatlarda ise böyle bir durum söz konusu değildir. 0850’li numaraların 444’lü numaralardan farkı, sadece kurumsal değil, bireysel olarak da alınabiliyor olmasıdır. Beraberinde sağlamış olduğu avantajlar arasında maliyetlerinin düşük olması, arama yönlendirme ücreti alınmaması gibi farklılıklar vardır.

0850’li Numaralar Tüm Firmalar Tarafından Alınabilir

444’lü numaraların alınması için kurumsal kimliğe sahip olmak gerekir. Sadece tüzel kişilere verilen bu numaralar, şahıslar tarafından alınmak istendiğinde vergi levhasına kayıt olması istenir. Yine işletmeler için de kurumsal kimliğini yansıtan yasal izinler ve belgeler talep edilmektedir.

0850’li numaralar, tüm işletmeler tarafından kolaylıkla alınabilir. Yasal süreçlere tabi olmadığı gibi kısa süre içerisinde hat alınması mümkündür. Aynı zamanda bireysel olarak da bu hatları almak mümkündür. Hat almak isteyenlerin başvurabilecekleri farklı firmalar bulunur. Foniva, bu alanda öncü firmalardan olduğu için profesyonel hizmetler sunmaktadır.

Maliyet Farkları

0850’li numaraların 444’lü numaralardan farkı, mali açıdan değerlendirildiğinde 0850’li numaralar son derece avantajlıdır. 444’lü numaralar almak için ödemeniz gereken ücretler oldukça yüksektir. Ortalama 400 TL kadar ödeme yaptıktan sonra hat sahibi olabilirsiniz. Hat sahiplerinin düzenli olarak ödeme yapması gerekir.

0850’li hat almak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Sadece aracı firmalara hizmet bedeli ödemeniz gerekir. Hizmet bedeli ise son derece uygun fiyatlardır. 444’lü numaralarda, dahili tanımlama gibi her hizmet için ayrı ödemeler yapmanız istenir. 0850’li hatlarda ise sınırsız çağrı alma hizmeti sunulur ve bu hizmetler için ödeme alınmaz.

İşletmelerin hat sayısını artırmaya ihtiyaç duyduğu süreçlerde de bu hatlar arasında maliyet farkı vardır. 444’lü numaralar için hat kurulumlarının her birinde ayrı ücret alınır. Ödemeniz gereken ek maliyetler de olacaktır. 0850 numaralarda kullanım esnek bir yapıya sahiptir. Yeni nesil santral sistemleri kullanılabildiği için çağrı ücretlerinin maliyetleri de düşüktür.

Kullanım Farkları

İki numara arasındaki kullanım farkına bakıldığında, 444’lü numaralar 0850’li numaralar kadar avantajlı değildir. 0850’li numaralarda yeni nesil santral sistemleri kullanılabilir. Bu durum, hatların internet bağlantısı olan her yerden kullanılmasına imkan tanır. Sadece bağlantı sebebi ile kopmalar yaşanabilir. Bu nedenle hastane gibi bağlantı kesintisi olmaması gereken alanlarda 444’lü hatlar tercih edilebilir.

Hangisi Daha Avantajlı?

Özelliklerine ve maliyetleri arasında yapılan karşılaştırmalar sonucunda 0850’li hatların daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Bu hatlar, düşük maliyetlerle satın alınır, ek hizmetler için ödeme yapılmaz. İşletmelerin maliyetlerini düşürdüğü gibi esnek bir kullanım sağlar. 0850’li numaraların 444’lü numaralardan farkı, kullanım kolaylığı, maliyetlerinin az olması gibi özellikler ile sıralanabilir.