IP Santral Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu makale de IP santral seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Bu sayede en doğru seçimi yapmanızı sağlayacağız.

IP santral seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında siz değerli okurlarımız için önemli bilgiler vereceğiz. Öncelikle IP santral’in ne olduğunu anlatmak isteriz. IP santral, geleneksel analog santralinin yerini alan görüntü, ses ve veri iletişimini network üstünde bir araya getiren bir sistemdir. Aynı zamanda anlık mesajlaşma, durum bilgisi izleme, ses kayıt, sesli mesajların mail’den iletilmesi, konferans, görüntülü görüşme, fax-over-IP, VoIP, uzak ofis iletişimi ve uzak abone gibi pek çık gelişmiş uygulamaları kullanmanızı sağlayan bir sistemdir. Bunu yanı sıra IP tabanlı santraller her zaman programlanabilir ve yönetilebilir. Peki, IP seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle kapasite özelliği, lokasyon sistemi, robot operatör işlemleri, hareketli personel özelliği, görüntülü konuşma sistemi, Lcr ve Fct Özelliği, konferans, ses kaydı ve konuşma gibi özelliklere dikkat ederek seçim yapılmalıdır. Aynı zamanda santral alırken güvenlik firmaları kullanıcıları bu konu hakkında bilgilendiriyor. Ancak belirtmek isteriz ki dikkat edilmesi ilk özellik kapasite’dir. Daha sonra dikkat edilmesi gereken hususlar ise görüntülü konuşma, raporlama ve yönetim, ses kaydı ve konuşma, sesli mesaj ve karşılama, hareketli personeller, lokasyon, Lcr özelliği, Fct özelliği, entegrasyon, kablolama ve sistem altyapısı gibi çeşitli özelliklere dikkat edilmelidir. Şimdi bu başlıkları sırayla inceleyeceğiz.

IP Santral Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

IP santral alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda sizlere ayrıntılı bilgiler vereceğiz.

1. Lokasyon Sistemi

Lokasyon sistemi ile nerede olduğunuzu gösterebilirsiniz. Bu IP santral alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Aynı zamanda birden fazla işyeri sahibi olan mağazalar, şubeler, firmalar ya da şirketleriniz var ise değişik bölgelerde olan işyerleriniz ile ücretsiz bir şekilde görüşme yapabilirsiniz. IP sayesinde ücret ödemeden konuşma özelliği sadece IP santral sistemlerinde bulunuyor.

2. Kapasite Özelliği

IP santral sisteminde kapasite son derece önemli bir özelliktir. Bu yüzden ilk önce bu özelliğe dikkat etmeniz gerekiyor. Santral sisteminde kapasite özelliği iç hat ve dış hat olarak ikiye ayrılmaktadır. Dış hat kapasite özelliği, şirketlerin ya da mağazaların dışarıdan bağlantı kurmasını sağlayan bir telefon hat sayısı olarak tanımlanmaktadır. Buna ek olarak iç hat kapasite özelliği ise şirket ya da mağaza içinde iletişim özelliği sağlayarak abone kullanıcı sayısı için tercih edilmelidir. Dolayısı ile firma, mağaza ya da şubeniz için ilk olarak iç hat ya da dış hat tercihinde bulunmanız gerekmektedir. Ancak IP santral sisteminde kapasite özelliği son derece önemlidir.

3. Görüntülü Konuşma Sistemi

Görüntülü konuşma özelliği olan cihazlar aracılığı ile uzak hareketli çalışanlar, ofisler ya da dış hatlar arasında yapacağınız görüşmede mesafeyi yok sayarak yüz yüze, samimi ve gerçek görüşmeler yapmanızı sağlar.

4. Ses Kaydı ve Konuşma

IP santral sisteminde ses kaydı ve konuşma özelliği oldukça önemlidir. Otomatik bir şekilde santral sistemi aracılığıyla kayıt altına alınmaktadır. Bu sistemin asıl amacı müşterinin rahat ve daha kolay bir şekilde hizmet almasını sağlamaktır. Buna ek olarak müşterinin memnuniyeti sağlanır ve güvenilir bir hizmet sunmuş olursunuz. Dolayısı ile IP santral seçimi yaparken ses kaydı ve konuşma özelliğine dikkat etmelisiniz.

5. Konferans

Santral sistemi konferans özelliği sayesinde birden çok kişi ile konuşarak süreci hızlandırabilirsiniz. Özellikle toplantı sayısını, maliyetleri ve süreleri en aza indirmeye yarayan bir sistemdir.

6. Fct ve Lcr Özelliği

Öncelikle sabit hatların yanı sıra cep telefonları da santral sistemine dış hat olarak eklenmektedir. Bu imkan sadece cep telefonu şirketleri tarafından sağlanmaktadır. Lcr sisteminde yapacağınız aramalar otomatik olarak en uygun tarifeli hat üzerinde yapılandırılmaktadır. Bu sayede tasarruf etmiş olursunuz. IP santral seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında Fct özelliği son derece önemli bir role sahiptir.